Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2022 23:42 - САЩ: Урок по демокрация от Мъск (какво се случва сред републиканците)
Автор: lililota Категория: Политика   
Прочетен: 5836 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.11.2022 10:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

"The Epoch Times" (заглавието е променено от автора на блога)

Технократът Илън Мъск разкри на 25 ноември кого ще предпочете за президент в състезанието за Белия дом през 2024 г.

Мъск разкри предпочитанията си в крайния от серия туитове по темата за възстановения Twitter акаунт на Тръмп. Той бързо набра милиони последователи, но Тръмп все още не е публикувал нищо на платформата.

“Дали Тръмп ще туитва или не, това е негов, а не мой избор“, казва Мъск в един от постовете си. „Важното е, че Twitter поправи грешката си да забрани акаунта му, без да има наршение на закона или на условията за ползване.“

“Лишаването от право на изказ на действащ президент подкопа доверието в Twitter за половин Америка, добави Мъск.

Мъск, който застана начело на Twitter в края на октомври и обеща да позволи по-голяма свобода на словото в платформата, сподели, че през 2020 г. е гласувал за Джо Байдън срещу Тръмп с голямо колебание.

“За изборите през 2024 г. се насочвам към един разумен центрист. Мислех, че Байдън ще бъде такъв, но засега съм доста разочарован“, продължи Мъск.

Директно попитам от потребител на Twitter дали ще подкрепи губернатора на Флорида Рон ДеСантис, Мъск отговори просто „Да“.

И макар открито да застава зад ДеСантис, Мъск казва, че Twitter ще остане обективен по отношение на политическите въпроси.

Twitter като платформа трябва да е честен към всички“, казва Мъск.

‘Място, където Woke културата ще загине’

Това не е първият път, когато Мъск обявява предпочитанията си за ДеСантис като потециален кандидат за президент.

През юни Мъск каза, че през 2024 г. би гласувал за губернатора на Флорида, тъй като той лесно би победил Джо Байдън. В хипотетично съревнование между ДеСантис и Байдън губернаторът на Флорида би удържал победа с 4 пункта, според проучване на FiveThirtyEight. Същото изследване показва Байдън с пет пункта пред Тръмп.

ДеСантис, който се бори с екстремизма на левите в културната война в Америка, например срещу преподаването Критичната расова теория в училищата, както и LGBTQ въпроси, е особено популярен сред консерваторите.

“Флорида е мястото, където woke културата ще загине“, заяви ДеСантис непосредствено преди междинните избори на 8 ноември.

Междувременно Тръмп, който официално обяви кандидатурата си за изборите през 2024 г., призова ДеСантис да не се състезава с него.

“Не знам дали ще се кандидатира. Но мисля, че ако го направи, това ще му донесе беди”, каза Тръмп в интервю за Fox News и добави: “Мисля, че ще направи грешка. Избирателите няма да харесат това. Не мисля, че ще е добре за партията.

ДеСантис, който не е обявил дали планира да бъде кандидат през 2024 г., отговори на думите на Тръмп, като каза, че сега е съсредоточен върху управлението на Флорида. Той нарече критиките на бившия президент по свой адрес „шум“.

„Мисля, че това е само шум“, коментира ДеСантис. „Важното е да водиш, да си пред проблемите, да имаш видими добри резултати, да защитаваш хората си. Ако правиш това, другото е маловажно.“

В крайна сметка мпога само да кажа на хората да видят резултатите от последните избори“, каза ДеСантис, предизвиквайки аплодисменти. „Факт е, че спечелих най-голямата победа за републиканците в историята на Флорида.“

ДеСантис победи Чарли Крайст от Демократическата партия с 59.4 на 40 процента от гласовете.

В последното социологическо проучване на RealClearPolitics за номинация на републиканците Тръмп води с 48.8%, а ДеСантис има едва 27.3 %.

Източник: https://link.theepochtimes.com/mkt_app/musk-reveals-whether-hed-vote-for-desantis-or-trump-in-2024_4887054.html?utm_source=andshare




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lililota
Категория: Политика
Прочетен: 482213
Постинги: 134
Коментари: 248
Гласове: 440
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930